Drama in Ronde van Vlaanderen: 65-jarige vrouw in levensgevaar na botsing met Vansummeren

De Ronde van Vlaanderen is met een drama begonnen: Johan Vansummeren reed bij het buitenrijden van Wielsbeke een 65-jarige vrouw aan. De vrouw bleef roerloos liggen en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert in levensgevaar. Ook Vansummeren werd met een hoofdwonde naar het ziekenhuis afgevoerd.

De vrouw stond met enkele anderen, waaronder een kind, op een middenberm naar de koers te kijken, toen Vansummeren tegen haar reed. Op beelden is duidelijk te zien dat de vrouw niet probeerde de weg over te steken, maar dat Vansummeren tegen de stoeprand reed en op volle snelheid tegen de vrouw reed. Die bleef meteen roerloos liggen. 

‘De klap was hevig‘,getuigt een vrouw die alles voor haar ogen zag gebeuren. ‘Ze viel om en belandde met haar hoofd tegen de stoep. Een tijdlang was ze buiten bewustzijn. We vreesden het ergste.’ Volgens de getuigen was er snel onder meer een ambulance van het Vlaams Kruis die deel uitmaakte van het Rondegebeuren ter plaatse. De slachtoffers - ook renner Vansummeren raakte gewond - kregen de eerste hulp toegediend in afwachting van de komst van nog andere medische hulpdiensten, waaronder een mugteam uit Tielt. De medische hulpdiensten waren een tijdlang in de weer om de slachtoffers te stabiliseren en daarna naar het hospitaal te brengen.

Vansummeren heeft het ziekenhuis inmiddels al verlaten, samen met twee agenten het ziekenhuis. Zij waren een halfuur eerder in het ziekenhuis aangekomen, maar wilden niets kwijt over de reden van hun bezoek. De renner van Garmin kwam ervan af met enkele schaafwonden. De vrouw die hij aanreed wordt in kunstmatige coma gehouden en ondergaat een operatie aan de hersenen. 'Wat Johan Vansummeren betreft, hij heeft rijtwonden in het gezicht en mocht het ziekenhuis verlaten', aldus Garmin-Sharp. 'Hij, en wij als team, zijn met onze gedachten bij de toeschouwster en we wensen haar het beste.'

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.