Nederlandse Ellen van Dijk wint bij vrouwen

Nederlandse Ellen van Dijk wint bij vrouwen

Foto: Photo News

De Nederlandse Ellen van Dijk (Boels-Dolmans) heeft zondag de elfde editie van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gewonnen.

Ronde van Vlaanderen op Sportwereld.be

Na 139,6 kilometer kwam de 27-jarige Van Dijk solo als eerste over de meet in Oudenaarde. Haar Britse ploeggenote Elizabeth Armitstead werd tweede, de Zweedse Emma Johansson (Orica-AIS) finishte als derde.

Het was Van Dijk die tijdens de beklimming van de Kruisberg, op zowat 25 kilometer van de eindmeet, alleen aan de haal ging. Ze sloeg direct een grote kloof en kwam tijdens de twee resterende beklimmingen van de Oude Kwaremont en de Paterberg niet meer in de problemen. Van Dijk kon zelfs de laatste kilometer intrekken met een geruststellende voorsprong van 0:50 en mocht dan ook uitgebreid het zegegebaar maken aan de eindmeet.

Van Dijk, die vorig jaar tweede werd in de Ronde, volgt op de erelijst haar landgenote Marianne Vos op. Vos nam niet deel aan deze editie.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.