Ruim derde minder ongevallen met kusttram in twee jaar

Ruim derde minder ongevallen met kusttram in twee jaar

Foto: pdw

Het aantal ongevallen met de kusttram is de voorbije twee jaar met meer dan een derde gedaald. Vorig jaar werden 71 ongevallen geregistreerd, tegen 111 in 2011. Het aantal lichtgewonden daalde in die twee jaar van 156 naar 56, het aantal zwaargewonden ging van 30 naar 7 en het aantal dodelijke slachtoffers van 5 naar 1.

De cijfers zijn ‘het bewijs dat investeren in betere en veilige infrastructuur voor de tram loont’, vindt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V), die maandag op werfbezoek was in Blankenberge.

‘De veiligheid van de kusttram is er de voorbije twee jaar flink op vooruit gegaan. Er zijn dan ook tal van maatregelen genomen in infrastructuurwerken, verkeerslichtbeïnvloeding, signalisatie en het rijden in eigen bedding’, zei minister Crevits. Er werd ook geïnvesteerd in opleiding en opvolging van het personeel en het sensibiliseren van de weggebruikers.

Om de veiligheid nog op te drijven is er ook een aankoopprocedure opgestart voor 62 nieuwe trams. Ondertussen krijgen de huidige 48 kusttrams een opknapbeurt.

Corrigeer

NIEUWS