KMI waarschuwt voor lokaal hevige onweersbuien

KMI waarschuwt voor lokaal hevige onweersbuien

Foto: Tim Ricour

Maandagavond worden lokaal felle regen- en onweersbuien verwacht. Een sterke storing trekt vanaf het westen over het centrum en het oosten van ons land. Er is plaatselijk kans op onweer met intense regenval, hagelbuien of hevige rukwinden. Het KMI waarschuwt voor lokale overlast en schade.

De waarschuwing van het KMI geldt van 17 uur tot 03 uur ’s nachts in alle provincies behalve Luxemburg en Luik.

Het onweer wordt eerst verwacht in het westen van het land. In het tweede deel van de namiddag en de vroege avond trekt de storing ook over het centrum en oosten. In de loop van de nacht wordt het geleidelijk droger vanuit het westen. Vanaf de kust wordt het droog en verschijnen er opklaringen.

 

Woensdag meer zon

Dinsdag waait de westenwind stevig door. We krijgen afwisselend zon en wolkenvelden. Het blijft meestal droog. De warmte zijn we wel kwijt: maxima rond 12 graden.

Vanaf woensdag valt de wind grotendeels weg. Daardoor stijgen de kansen op nevel en mist, ook al omdat de aangevoerde zeelucht vrij vochtig is. Na het verdwijnen van het ochtendgrijs is er veel zon. Het kwik haalt ongeveer 15 graden.

Ook donderdag vrij zonnig, rustig en droog weer met een zwak briesje uit veranderlijke richtingen en maxima rond 16 graden. Vanaf vrijdag wordt het wisselvalliger en koeler.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees