start to golf

Golf al lang niet meer enkel voor de elite

Golf al lang niet meer enkel voor de elite

Golfclub Witbos ligt als een groene oase tussen Herentals en Westerlo. Foto: mph

Herentals -

Herentals Op paasmaandag 21 april organiseert Golfclub Witbos Start to Golf, een dag boordevol amusement waarop iedereen vrijblijvend en geheel kosteloos kennis kan maken met de golfsport. Golfclub Witbos ligt als een groene oase tussen Herentals en Westerlo op de oude militaire site van Kamp A.

‘Golf heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen’, zegt Patrik De Cat, voorzitter van Golfclub Witbos. ‘Ook in onze club hebben wij ieder jaar nieuwe leden en dat heeft alles te maken met de steeds groeiende belangstelling en toegankelijkheid van de sport.’

Vorig jaar nog was golf de Sport van het Jaar. Dit, samen met de successen van Nicolas Colsaerts en het toetreden van Thomas Pieters - een jeugdproduct van Golfclub Witbos - tot de Europese tour, heeft gezorgd voor een toename van het aantal actieve golfers. Met deze deelname aan de Start to Golf-dag hoopt de club nog meer (jonge) mensen warm te maken voor de sport. ‘De initiaties vinden plaats van 11 tot en 18 uur. Golf staat centraal, maar er is uiteraard voor de nodige animatie gezorgd voor jong en oud. Zo zal er dit jaar een leuke gin-tonicbar zijn en lekkere hapjes. Er zijn springkastelen en men kan de vernieuwde accommodaties bekijken. Ons clubhuis kreeg dit jaar een nieuwe naam en logo: The Engineers Club, verwijzend naar de Engelse militairen die hier vroeger gelegerd waren. Ook na deze dag loont het zeker de moeite om eens kennis te komen maken met onze club en ons gezellig clubhuis’, aldus nog Patrik De Cat. Golfclub Witbos telt een 800-tal leden, onder wie meer dan 120 jeugdspelers, en biedt diverse formules aan om van de golfsport te genieten. Voor de kenners: het golfterrein in Herentals telt 13 holes, waarvan er 5 tweemaal gespeeld worden om zo te komen tot een volwaardige 18-holes baan, par 70 van 5.078 meter.

INFO

info

www.starttogolf.be

www.golfclubwitbos.be

Corrigeer

NIEUWS