voetbal4de klasse BWolvertem-Sterrebeek - Jo Van Den Bossche verlaat na 27 jaar Wolvertem

‘Graag hier gebleven’

‘Graag hier gebleven’

SC Wolvertem 0 - KOVC Sterrebeek 0 - Jo Van Den Bossche (links) in een kopduel met bezoeker Jo Claes. Foto: Koen Merens

Wolvertem / Sterrebeek -

Met de transfer van Jo Van Den Bossche naar Merchtem verdwijnt een museumstuk uit het Wolvertemse Lathouwersstadion. Zevenentwintig jaar bij dezelfde club vertoeven, is inderdaad niet niks en het spreekt voor zich dat hij liever nog een jaartje langer bij Wolvertem had vertoefd.

‘Je laat die jaren niet zomaar achter jou en het liefst had ik hier nog mijn voetbalbroeken versleten. Maar Merchtem ligt ook maar een steenworp verwijderd en met Mats Vandeweeghde en Sam Van Den Broeck komt er daar ook weer een klein Wolvertem tussen de lijnen,’ probeert hij het optimistisch te zien.

Tegen Sterrebeek stond hij als schokbreker nog eens in de basis, al kon hij ook niet verhinderen dat Wolvertem een eerder matige wedstrijd produceerde en dat Sterrebeek wel de drie punten verdiende.

‘Het ging allemaal wat stroef, maar uiteindelijk moet dat puntje ons toch tevreden stellen,’ zegt hij eerlijk.

‘Rechtstreekse degradatie is vrijwel onmogelijk geworden, maar het blijft oppassen voor die verraderlijke barragestek,’ waarschuwt hij. ‘De derby tegen Ganshoren volgende zondag wordt dan ook een beetje cruciaal’, blikt hij vooruit. ‘Als we daar kunnen winnen, is een verder verblijf in vierde nationale bijna een zekerheid, maar anders wordt het nog knokken tot op de streep.’

De match zal wel zonder Van Den Bossche gespeeld worden, want zondag liep hij tegen een derde geel karton aan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio