KSK ‘s-Gravenwezel en KSK Schilde fuseren

KSK ‘s-Gravenwezel en KSK Schilde fuseren

De voorzitters van de oorspronkelijke clubs tonen het papier met het akkoord. Foto: jaa

Schilde -

Schilde en 's Gravenwezel fuseren tot één voetbalclub. Enkele oud-leden van Schilde proberen de fusieclub via de rechtbank nog tegen te houden.

Het waren Karl Garmyn en Wim Fransen, respectievelijk voorzitter van KSK ‘s-Gravenwezel en KSK Schilde, die de overeenkomst gisteren bekendmaakten.

‘De bedoeling is dat we op 1 mei een nieuw bestuur hebben en dat we vanaf volgend seizoen met ‘s-Gravenwezel-Schilde in competitie treden met veertig elftallen en 750 spelers. Als clubkleuren kozen we voor het rood en zwart van ‘s-Gravenwezel aangevuld met het geel van Schilde.’

Het gemeentebestuur lijkt de fusieplannen genegen, al maakt burgemeester Dirk Bauwens als N-VA‘er grappend voorbehoud tegen de nieuwe kleuren. ‘Alle gekheid op een stokje: één goed draaiende club lijkt voor iedereen het beste. Onze middelen zijn schaarser dan ooit en dan is het goed dat we die zo efficiënt mogelijk inzetten. Maar we wachten nu eerst de erkenning door de Koninklijke Belgische Voetbalbond af.’

Dirk Bauwens zegt dit niet zomaar. Er zijn ook tegenstanders van de fusie en die zijn vooral te vinden in de entourage van de kleinste partner Schilde. Klaas Rubens, Dave Jacobs en andere ‘Vrienden van Schilde’ stellen de wijze aan de kaak waarop het bestuur van Schilde de fusie er heeft ‘doorgeramd’. ‘Bestuursleden werden geïntimideerd en onrechtmatig buitengesloten tijdens cruciale stemmingen’, aldus Dave Jacobs, die met de Vrienden van Schilde niet alleen een juridische procedure heeft opgestart, maar ook een kleurrijke optocht aankondigt in aanloop naar de laatste thuismatch van Schilde op zondag 13 april.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio