Krant: ‘Kim Jong-Un liet tegenstander vermoorden met vlammenwerper’

Krant: ‘Kim Jong-Un liet tegenstander vermoorden met vlammenwerper’

Foto: BELGAIMAGE

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un zou een van zijn tegenstanders, een ‘vijand van de staat’, hebben laten vermoorden met een vlammenwerper. Dat meldt de Washington Post op gezag van een Zuid-Koreaanse krant.

De toonaangevende Zuid-Koreaanse krant The Chosen Ilbo haalt een anonieme bron aan. Die verklaart dat O Sang Hon, de plaatsvervangende minister van Openbare Veiligheid, ‘met een vlammenwerper geëxecuteerd werd’.

Als het verhaal waar is, toont het aan hoe ver de ‘Briljante Kameraad’ wil gaan om de nalatenschap van zijn eveneens geëxecuteerde oom, Jang Song Thaek, te wissen. Volgens verschillende meldingen zouden ook de oudere zus van zijn oom en haar man om het leven gebracht zijn.

Broodje aap-verhalen

Als het verhaal in de krant toch foutief blijkt, is het al het derde verzonnen verhaal in enkele maanden tijd dat de wereld rond gaat over Noord-Korea. Begin dit jaar was er nog de melding van het ‘gruwelijke nieuws’ dat Kim Jong-Un 120 uitgehongerde honden losgelaten zou hebben op zijn politieke rivalen. Later bleek dat niet te kloppen. En niet zo lang geleden was er nog het ‘nieuws’ dat alle Noord-Koreaanse mannen voortaan verplicht waren om zich hetzelfde kapsel aan te meten als hun gevreesde leider. Ook dat bleek een broodje aap-verhaal.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees