-

Orica-GreenEdge laat Scheldeprijs schieten en trekt vrijdag op verkenning

Donderdag blazen de Orica-GreenEdge-troepen van sportdirecteur Lorenzo Lapage verzamelen in de buurt van Wallers-Arenberg. Vrijdag staat een verkenning van het parcours van Parijs-Roubaix op het programma voor het WorldTour-team, dat vooral rekent op de Australiërs Mathew Hayman en Luke Durbridge.

‘Wij passen net als vorig jaar bewust voor de Scheldeprijs. Het wordt anders wat van het goede te veel’, aldus Lapage. ‘Ik verwacht mijn renners donderdag in het hotel. Vrijdag staat er een verkenning van het eerste deel van het parcours op het programma. We starten voor de eerste kasseistrook, die van Troisvilles, en trekken door tot de kasseistrook na het bos van Wallers, de zogenaamde ‘pont Gibus’. De rest van het parcours laten we voor wat het is, omdat wij de rest al kennen.’

‘We starten in Compiègne zonder een echte uitgesproken kopman, maar ik denk dat we wel het een en ander mogen verwachten van Hayman en Durbridge. Laatstgenoemde is voldoende hersteld na zijn val in de beginfase van de Ronde van Vlaanderen’, besloot Lapage.

Selectie Orica-GreenEdge:

Jens Keukeleire, Sam Bewley (NZe), Mathew Hayman (Aus), Jens Mouris (Ned), Michael Hepburn (Aus), Mitchell Docker (Aus), Aidis Kruopis (Lit) en Luke Durbridge (Aus)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.