Brussels museum ontruimd voor onschuldig stuk speelgoed

Brussel -

Een onschuldig stuk speelgoed heeft maandagochtend voor een flinke paniek gezorgd in het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis in het Brusselse Jubelpark. Dat meldt het Brusselse parket.

Het speelgoed zat in een postpakket en maakte geluid, waarop besloten werd het hele museum te evacueren. Pas nadat DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, het pakket had laten ontploffen, bleek dat er eigenlijk niets aan de hand was.

De postbode die ‘s ochtends de post bracht, meldde dat één van de postpakken die hij afleverde een geluid maakte. Het pak bleek afkomstig van de dochter van één van de werkneemsters van het musuem en bleek een tikkend geluid te maken. De Brusselse lokale politie werd verwittigd en die nam het zekere voor het onzekere. Het hele museum werd ontruimd en de ontmijningsdienst van het leger kwam ter plaatse. Die onderzocht het pak eerst met röntgenstralen en liet het vervolgens ontploffen. Toen bleek dat het tikkend geluid veroorzaakt werd door een onschuldig stuk speelgoed.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees