BASKETBAL1STE KLASSEBRUSSELS - OOSTENDE

Gregory Echenique is opnieuw aan de slag bij Oostende

Gregory Echenique  is opnieuw aan de slag bij Oostende

Gregory Echenique: ‘Het was een jaar met ups en downs maar het maakt me ook sterker in mijn ontwikkeling.’ Foto: Rudy Declerck

Oostende -

De verplaatsing naar de hoofdstad is niet zonder risico voor Oostende want de Brusselaars dwongen vorig weekend op bezoek bij Bergen de leider tot een verlenging. Gregory Echenique is inmiddels weer een echte Zeekapitein.

Ja, Gregory Echenique is opnieuw in Oostende maar eigenlijk had hij nooit Oostende verlaten. Op 10 maart beëindigde hij zijn eerste interim-contract dat eigenlijk al een verlenging van tien dagen had gekregen. Echenique bekwam echter geen geldig visum om naar zijn nieuwe werkgever in Puerto Rico te reizen. Inmiddels tekende de Venezolaan dus een tweede contract bij Oostende.

‘Ik ben tevreden dat ik hier opnieuw mag basketten. Eerder zei ik al dat dit een boeiende club is met interessante mensen en een toffe sfeer. Door visum-complicaties die me niet gelukkig maakten en waaraan ik niets kon veranderen, kon ik niet naar Puerto Rico reizen. Dat had met politieke toestanden te maken maar het schiep wel veel verwarring. Ik bleef hier wel trainen. Toen ik hier dan een nieuw voorstel kreeg, ging ik er graag op in. Puerto Rico is een afgesloten hoofdstuk, op zijn minst voor de rest van dit seizoen. Hier hoop ik te basketten tot de laatste dag van het kampioenschap. Ja, de landstitel is een doelstelling.’

Tweede interim-overeenkomst

Het rookie-seizoen van Echenique wordt er alvast eentje om niet te vergeten. Hij is inmiddels aan zijn vierde contract bij drie clubs toe maar hij verdedigde slechts de shirts van twee verenigingen. De Venezolaan opende het seizoen bij het Duitse Ludwigsburg en kon na zijn eerste interim bij Oostende aan de slag bij Vaqueros de Bayamon in Puerto Rico. Contract getekend maar visum niet bekomen. Door de rugproblemen volgde er een tweede interim-overeenkomst bij de Zeekapiteins.

‘Het was een jaar met ups en downs maar het maakt me ook sterker in mijn ontwikkeling. Die ervaring zorgt ervoor dat ik me nu eigenlijk geen rookie meer voel. Ik hoop het seizoen te eindigen met één of twee trofeeën. Volgende week is er al de Final Four van de cup en ondertussen gaan we ook voluit voor de landstitel’, aldus Echenique.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio