Bootjeshuis wordt omgedoopt tot Vistro

Bootjeshuis wordt omgedoopt tot Vistro

De nieuwe trots van Vistro: Plateau Fruits de Mer Foto: Bootjeshuis, Vistro,

Tervuren -

Tervuren In het Bootjeshuis in Tervuren werd een nieuwe term in het leven geroepen. De volledig opgefriste zaak gaat vanaf nu door het leven als Vistro.

Aan de rand van het park van Tervuren, net naast de Kasteelvijver, kun je voor een hapje of een drankje al sinds jaar en dag terecht in het Bootjeshuis. Sinds 1952 is de zaak in het Park van Tervuren van de familie van Kurt Singulé. Zijn vader richtte de zaak toen op om bootjes te verhuren maar al snel konden de mensen er ook iets drinken en kreeg het de naam Aan de Bootjes.

‘Na een brand in 2000 heeft de zaak lang stilgelegen, maar in 2009 hebben mijn moeder en ik de zaak opnieuw geopend als Bootjeshuis’, zegt Kurt Singulé. ‘Na vier jaar vond ik het nu tijd om een paar dingen te vernieuwen.’

De afgelopen jaren probeerde Kurt verschillende dingen uit om te zien wat de reactie van de klanten was. Op die manier werd hij steeds meer in de richting van de visgerechten gestuurd. ‘Daarom hebben we de zaak nu omgedoopt tot Vistro’, zegt hij. ‘Steeds meer gastronomische restaurants dopen zich om tot bistro. Omdat wij meer visgericht willen werken, is de term vistro nog toepasselijker.’

Op de nieuwe menukaarten staan dus hoofdzakelijk visgerechten. ‘We hebben een beperkte vaste kaart zodat we met de andere gerechten vlot kunnen inspelen op het seizoen en de markt’, zegt Kurt Singulé.

Pure gerechten

‘Het is een kaart zonder ingewikkelde gerechten met veel zalfjes en schuimpjes. Pure gerechten die iedereen kent en ook op het bord nog steeds herkent’, zegt Singulé.

Vaste waarden op de kaart zijn bouillabaisse, een vispannetje, zeetong belle meunière en de kersverse Plateau Fruits de Mer. Maar ook vleeseters vinden hun gading nog steeds met stoofvlees, ribbetjes of entrecôte.

‘We hebben het nieuwe concept nog niet uitgebreid gevierd, maar dat gaan we deze zomer zeker nog doen met evenementen als Cous Cous Kreeften, het Five Fish Festival of Rock & Sole’, besluit Kurt Kurt Singulé.

INFO

INFO

Meer info?

www.bootjeshuis.be

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S