Jos Chabert overleden

Jos Chabert overleden

Jos Chabert. Foto: VUM

CD&V meldt dat minister van Staat Jos Chabert (81) gisteren is overleden. Chabert zetelde in totaal meer dan 24 jaar in verschillende federale en Brusselse regeringen.

Jozef - Jos - Chabert werd geboren op 19 maart 1933 in het Brusselse Etterbeek. Hij studeerde in Leuven af als doctor in de rechten. Daar kwam hij in contact met politiek gelijkgestemden Mark Eyskens en Wilfried Martens. 

Tijdens de jaren 70 zetelde Chabert voor de toenmalige CVP in verschillende federale regeringen, onder andere als minister van Vlaamse cultuur en Vlaamse zaken, van Openbare werken en van Instititutionele hervormingen.

Van 1989 tot 2004 zat Chabert onafgebroken in de Brusselse gewestregering. Zo had hij op het einde van zijn politieke loopbaan meer dan 24 jaar als minister gewerkt.

'CD&V verliest met Jos Chabert een gedreven christendemocraat. Ons land verliest een van zijn politieke iconen', laat CD&V-voorzitter Wouter Beke weten op de website van de partij. Beke reageerde ook via Twitter al op het overlijden van Chabert: 

Teken het online rouwregister.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees