Ringlaan twee uur dicht voor opnames Familie

Ringlaan twee uur dicht voor opnames Familie

Actrice Margot Hallemans voor het bloemenperkje aan GAC II. Aan het kruispunt verderop werd ze - voor Familie - van de sokken gereden. Foto: ego

Opwijk -

Een deel van de Ringlaan aan het gemeentehuis in Opwijk was woensdagmiddag twee uur lang afgesloten voor het doorgaande verkeer. De reden? Opnames voor de VTM-soap Familie.

Slechts af en toe liet de lokale politie iemand door. Oorzaak was de opname van een scène uit de VTM-soap Familie, die eind juni op het scherm komt. Margot Hallemans (21), die de rol van Hanne (Hannah Van den Bossche) speelt, wordt het slachtoffer van een fietsongeval op het kruispunt van de Ringlaan met de Fabriekstraat. De scène moest enkele keren opnieuw worden gefilmd. Daarna vertrok de filmploeg naar Mechelen voor een nachtopname. Het personage is al van in 1998 in de reeks te zien. Van 2006 tot 2009 en sinds eind november 2013 wordt de rol vertolkt door Margot Hallemans.

Op datzelfde kruispunt in Opwijk had in oktober 2010 ook al een filmopname voor Familie plaats. Toen reed een personenwagen, bestuurd door het personage Niko Schuurmans (Jo Hens) met Albert Thielens (Ray Verhaeghe) en Anna Dierickx (Annie Geeraerts) aan boord, door het rood licht, achternagezeten en voor GAC II staande gehouden door de politie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio