Gigantische snelheidscontrole vindt plaats op 17 april

Agenten geven datum voor flitsmarathon prijs

Agenten geven datum voor flitsmarathon prijs

Foto: Bart Dewaele

Hou uw rechtervoet onder controle op 17 april! Want hoewel de federale en lokale politie voorlopig niks lossen over de datum van de ‘flitsmarathon’, bevestigen tientallen agenten dat ze op die dag worden opgeroepen voor de gigantische snelheidscontrole. Dat schrijven de kranten van Sudpresse.

Met 51.767 aangereikte flitslocaties is de ‘Ik flits mee’-campagne nu al een succes. Burgers konden de federale en lokale politie gedurende tien dagen plaatsen aanreiken voor een eventuele snelheidscontrole. Uit die locaties zal de politie vervolgens een selectie maken om ‘ergens tussen 14 en 20 april’ een flitsmarathon te houden. Het is de bedoeling om dan op 24 uur tijd zo veel mogelijk hardrijders te betrappen.

Om geen slapende honden wakker te maken wordt de eigenlijke datum voor de actie natuurlijk niet prijsgegeven. Maar agenten fluisteren dat ze massaal worden opgeroepen op 17 april, wat sterk doet vermoeden dat de ‘flitsmarathon’ op die dag zal plaatsvinden. Wellicht vindt de actie plaats van ’s ochtends 6u tot 6u de volgende dag.

Hoeveel controles er exact komen is niet duidelijk, maar al meer dan honderd lokale politiezones hebben hun deelname aan de actie bevestigd. Tel daar nog enkele tientallen ploegen van de federale politie bij en je zit al snel aan honderdduizend controles verspreid over het hele land. U bent dus gewaarschuwd.

Corrigeer

MEER NIEUWS