Paleis: ‘Geruchten over zelfmoord Laurent moeten stoppen’

Paleis: ‘Geruchten over zelfmoord Laurent moeten stoppen’

Foto: BELGA

Het paleis heeft het gehad met alle geruchten over prins Laurent. De druppel was een artikel van de Britse krant Daily Mail, dat donderdag schreef dat de prins in het ziekenhuis lag omdat hij een zelfmoordpoging ondernomen had.

Laurent werd dinsdag uit het Sint-Lucasziekenhuis in Woluwe ontslagen. De prins lag sinds 18 maart in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Sommige bronnen spraken van een depressie of burn-out. Laurent werd ook een tijdje in een kunstmatige coma gehouden.

In het buitenland deden ergere geruchten de ronde. Daar werd gewag gemaakt van een zelfmoordpoging van de broer van koning Filip. ‘Laurent heeft vorige maand zelfmoord proberen te plegen toen hij depressief was’, schreef de Britse krant Daily Mail donderdag nog. ‘De koninklijke familie probeerde die poging te verdoezelen door te zeggen dat hij een longontsteking had.’ Het Nederlandse blad Privé pakte ook al uit met soortgelijke insinuaties.

Te gek voor woorden, vinden ze in Laken. ‘Ik heb die geruchten de voorbije tijd al meerdere keren moeten ontkennen en doe dat nu opnieuw’, zegt paleiswoordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw in Het Laatste Nieuws. ‘Wie schrijft dat de prins zelfmoord heeft willen plegen, onderhoudt de geruchten. De geruchtenmolen moet echt stoppen, want ze brengt de prins schade toe.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees