Vrouw doet brutale 'stilettomoord' na in rechtbank

Voor een rechtbank in Houston in de Amerikaanse staat Texas heeft de 45-jarige Ana Trujillo donderdag de gruwelijke moord op haar vriend Alf Stefan Andersson (59) nog eens uitgebeeld. Trujillo sloeg haar partner vorig jaar dood met een schoen met een hak van 13 centimeter. De vrouw werd al schuldig bevonden. Ze riskeert nu levenslang.

Trujillo beweert dat ze het slachtoffer was van partnergeweld. Op de noodlottige dag in juni vorig jaar zou Alf Stefan Andersson haar eerst hebben aangevallen. Er volgde een bruut gevecht dat meer dan een uur duurde. De vrouw greep daarbij naar het enige wapen dat ze bij de hand had: haar stilettohakken.

Ana haalde maar liefst 25 keer uit met de priemen van 13 centimeter, eerst naar de armen en de rug van Andersson, maar uiteindelijk ook naar zijn hoofd. Toen de politie ter plaatse kwam troffen ze de levenloze man aan met een hak in zijn schedel. De handen van de vrouw zaten onder het bloed. 'Ik had niet door dat ik hem zo veel pijn deed', verklaarde ze in de rechtbank.

Trujillo werd dinsdag al schuldig bevonden aan de moord, maar over de strafmaat moet nog beslist worden. Donderdag beeldde de vrouw in de rechtbank het gevecht met haar partner uit. Ze kreeg daarbij de hulp van haar advocaat Jack Carroll. Volgens hem handelde de vrouw uit wettelijke zelfverdediging. Of de opmerkelijke reconstructie ook zal resulteren in een lichtere straf valt af te wachten. Trujillo riskeert levenslang.

Corrigeer

NIEUWS