Eigenaars hadden nooit van doortrekking N60 gehooord

Onteigening dreigt voor droomhuis

© sdr

Marcel Sieron en Anita Mathys wilden hun oude dag slijten in de Vlaamse Ardennen. Ze werden verliefd op een huis in Ronse met een schitterend uitzicht en veel natuur. Alleen dreigt de doortrekking van de N60 daar een einde aan te maken.

STIJN DELABIE

‘Voor onze oude dag wilden we in de Vlaamse Ardennen wonen’, vertelt Anita Mathys. ‘We hebben ruim een jaar en een half gezocht, tot we ons huidige huis vonden aan Leuzesesteenweg. Het was precies wat we zochten. Het is hier mooi met een schitterend uitzicht en heel wat natuur.We zien hier de hazen op de weiden, fazanten en konijntjes.

‘In september 2009 hebben we het huis gekocht en in juli 2011 zijn we erin getrokken’, herinnert zichMarcel. ‘Al die tijd hebben we niet geweten dat onze eigendom deels of volledig onteigend kon worden of dat de N60 tot in onze achtertuin zou worden doorgetrokken. Het is te zeggen. Onze eigendom ligt buiten het tracé, maar moet de nieuwe viervaksbaan met de oude Leuzesesteenwegverbinden, omdat Wallonië niet meedoet. Ons huis is het op twee na laatste voor de taalgrens.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Vlaamse Ardennen en Gentse Rand van maandag 14 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie