Opbrengst van 12.530 euro

4.450 fietsen Klassieker van het Goede Doel

4.450 fietsen Klassieker van het Goede Doel

Klassieker van het Goede Doel overhandigt een cheque aan vzw Oigo die ze delen met 1000 km tegen Kanker. Foto: jrz

Zulte -

De tweede Klassieker van het Goede Doel, de opvolger van de Rit van de Gouverneur, is een groot succes geworden met 4.450 deelnemers. Vorig jaar waren dat er 3.300.

De organiserende Leierenners schreven een cheque van 12.530 euro uit aan twee goede doelen die kanker bestrijden: de vzw Oigo en 1.000 km tegen Kanker.

Kilometers rond de sporthal was het lang zoeken naar een parkeerplaats. Iedereen wou genieten van de ambiance, het fietsplezier en de goede organisatie. Maar velen waren er ook om André Denys te herdenken.

‘Dit succes had André ongetwijfeld graag meegemaakt. Daarom ook dat wij ons best doen om mee te rijden’, zei Denys’ weduwe Rita over haar deelname aan de herdenkingsrit van 65 kilometer. Ook zoon Nicholas, dochter Sofie en schoonzoon Marc Clement reden de rit uit.

Eerbetoon

De familie Denys neemt binnenkort ook deel aan de 1.000 km tegen Kanker. Dit engagement, samen met de bijhorende trainingen, beschouwt ze als een eerbetoon aan André.

Bekende Vlamingen waren er ook in Zulte: vermaard bokstrainer Jef Van Driessche (71), bijvoorbeeld, die al bijna alle happenings van de Leierenners (Dwars door Vlaanderen, Rit van de Gouverneur en Klassieker van het Goede Doel) meereed en eens zeven ribben brak na een val.

Voorts ex-wielrenners Guy Nulens, Kenny Lisabeth en Fons De Wolf. Ook ex-voetballer Gert Verheyen, minister Joke Schauvliege (CD&V) en haar fietsteam, voorzitter Tom Van Damme van de Belgische Wielerbond en vele bekende bedrijfsleiders.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio