WielrennenPK tijdrijden in Heppen

Christophe Sleurs, Joachim Vanreyten en Robbe Ghys stapelen titels op

Christophe Sleurs, Joachim Vanreyten en Robbe Ghys stapelen titels op

Robbe Ghys won bij de eerstejaars. Foto: rem

Heppen -

Het PK tijdrijden trok zeer veel jongeren die hun strijd tegen de chrono waagden. Opmerkelijk is dat de eerstejaarjuniores van Sport en Moedig Genk Robbe Ghys, Glenn Loenders en Nathan Vriens, sneller reden dan de tweede jaar juniores.

Bij de elite zonder contract was Christophe Sleurs de gedoodverfde nieuwe Limburgse kampioen. Jaarlijks staat Sleurs op het hoogste schavotje in het PK tijdrijden. Nu maakt hij zich op voor het BK tijdrijden. Aan de meet had Sleurs 21’ voorsprong op de getalenteerde Dries Hollanders.

Joachim Vanreyten (U23) was de vooropgestelde titelkandidaat in zijn categorie. Joachim was oppermachtig want hij hield over de 32 km Bram Donckers, die tweede werd, meer dan één minuut achter zich. Joachim hoopt nu op een selectie voor het BK tijdrijden dat op 1 mei plaatsvindt in Hooglede-Gits. Warre Dufour, die zich deze week niet tot het kransje van de titelkandidaten rekende, won met één seconde voorsprong deze tijdrit van Matthias Houlmont.

Het zat hem werkelijk in de kleine dingen. Robbe Ghys, die terug op kracht kwam na de zware trainingsweek met de wielerschool van Gent in de omgeving van Marseille, vond zijn krachten terug. Robbe won de tijdrit met een gemiddelde snelheid van 43 km per uur. Glenn Loenders en Nathan Vriens maakten het succes van Sport en Moedig Genk volledig. Het podium was volledig in Genkse handen. Opmerkelijk was dat het Genkse trio sneller reed dan de tweedejaarjuniores. Bij de eerstejaarsnieuwelingen won de getalenteerde Bjorn Vandebeek met 20 ‘ voorsprong deze wedstrijd van Michaël Schots. Bij de tweedejaars gingen de bloemen naar Jasper Philipsen die twintig seconden minder nodig had over dezelfde afstand dan zijn belager Jens Reynders.

Andere Limburgse kampioenen zijn: Lars Daniëls, Femke Willemen, Ryan Corstjens, Dina Scavone, Flore Wienen, Julie Brouwers, Isabelle Beckers, Laura Loix, Nathalie Bex.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio