Terpstra: 'Jongensdroom om Roubaix te winnen'

Niki Terpstra was de slimste renner in de 112e editie van Parijs-Roubaix. De Nederlander snelde weg op zes kilometer van de finish en kwam alleen aan op de Vélodrôme van Roubaix. 'Parijs-Roubaix is de meest speciale klassieker voor mij. Die winnen is een jongensdroom', zei Terpstra na afloop.

Parijs-Roubaix op Sportwereld.be

'Toen Tom Boonen ging, viel het even stil in het peloton', aldus Terpstra. 'Spijtig genoeg kwam er dan toch weer snelheid in de groep want ik dacht even dat de beslissing gevallen was. Het bleef een heel rare koers want na iedere kasseistrook kwamen er weer een pak jongens terug. Je moest echt heel geconcentreerd blijven. Telkens weer wringen voor je positie en knokken om voorin te blijven. Uiteindelijk kwam het dan toch goed.

'Op Carrefour de l'Arbre was er opnieuw een schifting en bij de kasseizone van Hem was voor mij het teken gekomen om nog eens vol aan te gaan. Achter mij moeten ze net iets te lang gewacht hebben om te reageren want ik had direct een mooie kloof. Ik moest dan de laatste 7 kilometer alles geven om de mooiste zege uit mijn carrière te boeken', besloot de Nederlander.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.