MountainbikeElite Z/C & BeloftenVlaams Kampioenschap Eliminator

Kampioen Fabrice Mels maakt zijn favorietenrol helemaal waar

Kampioen Fabrice Mels maakt zijn favorietenrol helemaal waar

Fabrice Mels: ‘Een straf parcours.’ Foto: hendrik de rycke

Sint-Niklaas / Kluisbergen -

Tweevoudig nationaal kampioen eliminator heeft er een titel bij. Zoals algemeen werd verwacht zette de Waaslander op een autoritaire wijze het eerste Vlaams kampioenschap naar zijn hand.

In de A-finale rekende hij met duidelijke voorsprong af met de sterke Nederlander Jeroen Van Eyck, junior Cram Creve en de plaatselijke renner Toon Devenyns, die zijn allereerste deelname aan een wedstrijd eliminator met een bemoedigende vierde plaats beloond zag. Via vier kwartfinales en twee halve finales had dit viertal zich geplaatst voor de beslissende eindstrijd.

De vier uitvallers van de halve eindstrijd streden in de B-finale om rang vijf. Na twee ronden van ruim 800 meter op het selectieve parcours van de Hotondsite in Kluisbergen (goed bekend bij veldritfanaten) haalde Vincent Van De Perre het probleemloos voor Pieterjan Kindermans, Thomas Haustraete en pechvogel Dylan Beeckman.

Al bij de individuele chrono over één ronde stelde Mels zijn supporters volkomen gerust met een tijd die dik vijf seconden beter uitviel dan die van de nummer twee Creve. Devenyns klasseerde zich derde voor Van De Perre en Van Eyck. Tijden liegen niet.

‘Ik vind het toch wel een straf parcours. Het mag in geen geval onderschat worden. Ik wil me ook niet laten verrassen. Voor mij wordt het beslist een goede test in afwachting van de komende belangrijke internationale afspraken’, stelde de Salcano-biker uit Sinaai.

In de daaropvolgende onderlinge confrontaties maakte hij zijn favorietenrol helemaal waar. Het was volop genieten van het gemak waarmee hij de toch wel zwaarste helling van het parcours overwon en de concurrentie een duidelijke achterstand aansmeerde. In de grote finale wachtte hij wel tot de tweede omloop om zijn slag te slaan. Heerlijk om te zien.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio