Betonnen verlichtingspaal valt op dak van garage, bewoners komen goed weg

Betonnen verlichtingspaal valt op dak van garage, bewoners komen goed weg

Een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plekke om de paal op te ruimen. De schade bleef binnen de perken. Foto: if

Sint-Katelijne-Waver -

Gisterenmiddag is een betonnen verlichtingspaal op het dak van een woning terechtgekomen in de Waterstraat in Sint-Katelijne-Waver. De paal knakte af nadat hij geraakt werd door een vrachtwagen. De paal sloeg een opening in het dak van een woning aan de overkant van de straat. Niemand raakte gewond, maar de garage liep wat schade op.

Een vrachtwagen moest gisteren materiaal leveren op een bouwwerf in de Waterstraat. Daarbij raakte de vrachtwagen, die uitgerust was met een kraanarm, een betonnen verlichtingspaal die voor de bouwwerf staat. Daarop smakte de paal met bruut geweld op het dak van de woning van Georges Van der meirsch en zijn vrouw Rosette. ‘Het moet een flinke impact geweest zijn, want de betonnen paal is gewoon doormidden gebroken’, zegt het koppel. ‘De paal heeft een opening in ons dak gemaakt. De bovenkant heeft de dakpannen doorboord. Door de klap zijn enkele planken en wat isolatiemateriaal op de grond van de garage terechtgekomen.’

Georges en Rosette waren niet thuis toen het ongeval gebeurde. ‘Gelukkig maar’, prijst Rosette zich gelukkig. ‘Ik ga vaak naar de garage omdat daar onder meer de wasmachine staat. En voor ik vertrok wou ik de was nog insteken. Gelukkig stond ik niet binnen toen die houten planken van het plafond naar beneden vielen.’

Straat afgesloten

Er kwam een speciale firma ter plaatse om de geknakte paal op te ruimen en een nieuwe te plaatsen. De brandweer maakte het dak van het getroffen gezin weer dicht. ‘Uiteindelijk heeft iedereen veel geluk gehad: dat er niemand gewond is geraakt en dat de schade aan ons huis niet groter is’, klinkt het.

De Waterstraat bleef gisterenmiddag tijdens de opruimingswerken een tijdlang afgesloten. Dat zorgde voor weinig verkeershinder omdat het om een rustige straat gaat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio