150 uur werkstraf voor wilde achtervolging

150 uur werkstraf voor wilde achtervolging

Hij crashte op 18 januari dit jaar met zijn wagen tegen de zijkant van een woning in Nieuwerkerken. Foto: vrs

GEETBETS/NIEUWERKERKEN -

Een 25-jarige man uit Geetbets, die onder elektronisch toezicht staat, is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 150 uren werkstraf voor een wilde politieachtervolging. Hij crashte op 18 januari dit jaar met zijn wagen tegen de zijkant van een woning in Nieuwerkerken. Hij was naar eigen zeggen in paniek geraakt, omdat hij onder invloed van speed en met een rijverbod toch achter het stuur was gekropen na een ruzie met zijn vriendin.

Als hij de werkstraf niet binnen de twaalf maanden uitvoert, wacht hem een jaar cel. De man heeft al een serieus strafblad met een veroordeling tot drie jaar met uitstel van het Antwerpse hof van beroep wegens drugsfeiten. Bij de achtervolging wilde de twintiger een politiecombi van de weg rammen.

De politie merkte op 18 januari in Stevoort een voertuig met gedoofde lichten op met achter het stuur, zo bleek achteraf, de twintiger uit Geetbets. De man was naar eigen zeggen blij dat hij uiteindelijk door de politie gearresteerd was. Tijdens de wilde achtervolging beging de man verschillende verkeersinbreuken waarvoor hij nog voor de politierechtbank moet verschijnen.

De man was gezien het verslag van de justitie-assistent momenteel goed bezig, maar die bewuste avond na de ruzie met zijn vriendin had hij een kleine terugval.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees