Roeselare Loopt weer met twee wedstrijden uitgebreid

Roeselare Loopt weer met twee wedstrijden uitgebreid

Lopen kent steeds meer succes in Roeselare, met nu al negen wedstrijden in het regelmatigheidscriterium. Foto: sbr

Roeselare -

Roeselare Loopt, het criterium dat Roeselaarse stratenlopen bundelt, zit in de lift. Voor het tweede jaar op rij zijn er twee extra wedstrijden.

Dat lopen het goed doet, is met het succes van alle Start 2 Run-sessies duidelijk. Dat vertaalt zich ook in de Roeselaarse loopwedstrijden. Twee jaar geleden werd voor het eerst een regelmatigheidscriterium georganiseerd. Roeselare Loopt bestond toen uit vijf wedstrijden tussen mei en november. Die waren goed voor 3.200 deelnemers. Nu, amper twee jaar later, staat de teller al op negen wedstrijden. De organisatoren rekenen op 5.500 tot 6.000 deelnemers verspreid over de verschillende stratenlopen.

De twee nieuwe wedstrijden zijn P(arc)ours Oekene in oktober en een Santa Run op 21 december. Die laatste telt overigens niet mee in het criterium, maar moet een feestelijke afsluiter worden. Lopers en joggers die aan vijf van de acht officiële wedstrijden deelnemen, krijgen een goodiebag met waardebonnen en producten van de sponsors.

Alle wedstrijden groeien

‘Het doel is om zoveel mogelijk mensen regelmatig aan het sporten te krijgen. Met negen wedstrijden van mei tot december is de kalender goed gevuld. Er is eventueel nog ruimte voor nieuwe wedstrijden, bijvoorbeeld in juni. Maar we willen niet overdrijven. De kalender is nu al mooi gevuld’, zegt Andres Van de Weghe van de sportdienst. Volgens schepen van Sport José Debels (CD&V) werkt de kruisbestuiving prima. ‘Elke wedstrijd kent een groeiend aantal deelnemers. Bovendien zijn de wedstrijden mooi verspreid over de stad. Lopen is het voorbeeld van een sport die niet gebonden is aan een club. Het is laagdrempelig. Dat is het succes.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio