Projectontwikkelaar Caenen start vastgoedfonds als alternatief voor spaarboekje

Projectontwikkelaar Caenen  start vastgoedfonds als alternatief voor spaarboekje

Foto: if

Middelkerke / Oostende -

Projectontwikkelaar Groep Caenen heeft een vastgoedfonds opgericht dat belegt in bestaand vastgoed. Iedereen kan investeren in obligaties. ‘Het fonds is een interessant alternatief voor een spaarboekje’, zegt ceo Gregory Caenen.

Groep Caenen is een familiebedrijf dat in 1966 is opgericht, aanvankelijk als vastgoedkantoor in Middelkerke. Sinds 1993 staat Gregory Caenen aan het hoofd en groeide de onderneming uit tot een projectontwikkelaar met tien kantoren aan de kust.

In 2013 beleefde Groep Caenen met 101 verkochte nieuwbouwappartementen een topjaar, maar vanaf 2014 wordt het aantal projecten afgebouwd en wordt een nieuwe tak binnen het bedrijf aangesneden: commercieel en logistiek vastgoed.

Minder bouwprojecten

‘Op een bepaald moment liepen er 48 projecten tegelijkertijd. Vandaag zijn dat er nog 33 en de bedoeling is om naar een twintigtal te gaan. De liquide middelen die hierdoor vrijkomen willen we investeren in commercieel en logistiek vastgoed. Daarvoor hebben we nu de financieel onafhankelijke vennootschap Groep Caenen Capital Fund opgericht’, zegt Gregory Caenen.

Het nieuwe vastgoedfonds zal beleggen in bestaand commercieel en logistiek vastgoed. ‘Mensen kunnen investeren in obligaties van de vennootschap. De minimum inleg is 100.000 euro. Wie voor vijf jaar intekent, heeft een rendement van 5,35 procent op jaarbasis. Het initiatief is een interessant alternatief voor een spaarboekje.’

www.groepcaenencapitalfund.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio