Roeien14de Open Vlaamse Kampioenschap IN GENT

Skiffeur Tim Brys haalt zijn gelijk

Gent -

Bondscoach Basset nam Tim Brys niet op in zijn ­selectie voor Piedeluco. De lichtgewicht van Club Gent ontpopte zich nochtans tot de revelatie op de nationale time trials. Tim nam dan maar de Gentse RS races te baat om een en ander duidelijk te stellen.

Tim trof het voorbije weekend aan de Watersportbaan een deelnemersveld dat ­kwalitatief veel sterker bleek dan wat zich in de Memorial Paolo D‘Aloja presenteerde.

‘Jost en Matthias Schömann-Finck zijn twee Duitse ­wereldkampioenen, die tien ­WK-medailles bij elkaar roeiden. Moritz Moos en Jason Osborne kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioenen -23. Met Bart Lukkes en Daan Klomp tref ik twee noorder­buren die vorig jaar brons wonnen op het WK-23. Veel meer WK-kwaliteit dus op ­onze Gentse Watersportbaan. Daar ben ik blij om, al blijft toch dat gevoel van sportieve onrechtvaardigheid enigszins hangen.’

‘Bondscoach Basset gaf zelf aan in de evaluatie van zijn time trials dat ik beter scoorde dan de Brusselaars Marine ­Lewuillon en Jeanne Ghuysen, maar die twee nam hij dus toch maar mooi mee naar ­Piedeluco. Ik toon dan ook graag mijn gelijk aan op het water’, zo beloofde de ­22-jarige Tim.

De skiffeur van Club Gent hield woord. Hij finishte in de lichte skiff knap vierde en gaf daarbij erg nipt het nakijken aan de Schömann-Finck broers en de bronzen medaillewinnaar Bart Lukkes. Daarna stapte hij met Oostendenaar Maxim Serlez in dubbeltwee. De twee lichtgewichten slaagden er overtuigend in de race in open dubbeltwee te winnen.

In de lange boottypes ten slotte zorgden de achtriemen van KR Sport Gent voor het spektakel. De blauw-witten van voorzitter Patrick ­Rombaut wonnen de koninginne­races bij de ­seniores mannen en vrouwen, en zorgden zo voor een ­prachtige afsluiter van een succesvolle Gentse RS-tweedaagse.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio