Vijf jaar cel voor verkrachting van dochtertje van vijf jaar

Middelkerke / Westende -

De rechtbank van Brugge heeft André S. (44) veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan de helft met uitstel. De Westendenaar vergreep zich anderhalf jaar aan zijn jonge dochtertje.

A.S. was amper 3,5 jaar oud toen haar vader haar voor het eerst verkrachtte. Hij bleef haar regelmatig misbruiken tot eind november 2010. Volgens André S. gaat het om een valse aanklacht in de strijd om het hoederecht over de kinderen. Maar een psychologisch onderzoek en het rapport van de wetsdokter wezen uit dat het meisje de waarheid sprak.

André S. moest zich ook verantwoorden voor de aanranding van een autistische jongen. Zo startte de beklaagde een pornofilm in het bijzijn van de toen 17-jarige A.L. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 3.000 euro toegewezen.

Volgens de gerechtspsychiater is er bij de beklaagde op seksueel gebied sprake van totale normvervaging. Dat blijkt ook uit de enorme waaier aan seksspeeltjes die bij de man werd aangetroffen. In 2005 toonde hij al eens zijn geslachtsdeel aan een jobstudente van De Watergroep die de meterstand kwam opnemen.

André S. kreeg van de rechter voorwaarden opgelegd en zal zich voor zijn probleem moeten laten begeleiden. Hij moet ook een schadevergoeding van 15.000 euro betalen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S