VolleybalLiga A

Maaseik is al aan zijn huiswerk toe

Maaseik -

21 finales lang speelde Maaseik een hoofdrol in de beslissende fase van de competitie. Voor het eerst sinds 1994 blijven de Maaseikenaars met lege handen achter. Geen finaleticket, geen bekerwinst en dus geen ticket voor de Champions League.

Wat dat laatste betreft, rekent Maaseik op de goodwill van de Europese volleybalbond. De Maaslandse clubleiders trekken binnenkort naar Luxemburg met hun dossier voor het bekomen van het derde Belgische ticket.

Zelfs zonder dossier moet Maaseik dat pleit kunnen winnen. De club van voorzitter Mathy Raedschelders maakt sinds 1996 deel uit van de hoogste Europese klas en sinds 2002 is Maaseik er onafgebroken bij geweest.

Bovendien scoorden de Maaseikenaars elk jaar wel ergens goede punten. Waren het niet de sportieve resultaten dan wel kreeg Noliko goede punten voor de organisatie van één of meerdere deelaspecten.

Maaseik lijkt voor de Europese wildcard op twee oren te kunnen slapen, dus kunnen de clubleiders aan hun huiswerk beginnen.

Die agenda ligt vanaf volgende week dinsdag op tafel want komend weekend organiseren de Maaslanders de finales van de Limburgse beker. Technisch directeur Thierry Courtois gaf na de laatste play-offwedstrijd aan dat het geen makkelijke opdracht zal worden. Een volledig nieuwe kern lijkt er niet in te zitten.

‘Er liggen nog een aantal spelers onder contract, er zijn dus beperkingen’, verklaarde Courtois voor de camera van TVL.

‘De komende weken zal duidelijk worden welke spelers er kunnen bijkomen. Er moet ook rekening gehouden worden met de budgettaire mogelijkheden van de club.’

Intussen duiken de eerste namen op. Een bloemlezing: Frank Depestele, Juan Ignacio Finoli en Ditlevsen. Afwachten wat het wordt en hoe Maaseik 2014-2015 er uitziet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio