voetbal1STE PROVINCIALEFC KNOKKE

Eddy Sys: ‘Job binnen twee weken afmaken’

Eddy Sys: ‘Job binnen twee weken afmaken’

Thomas Troch viert het maken van zijn derde goal met zijn ploeggenoten. Foto: Bart Vandenbroucke

Knokke -

FC Knokke kweet zich perfect van zijn opdracht met de 0-3 winst bij SC Wielsbeke. ‘We hebben ons werk gedaan, met heel volwassen voetbal’, stelt de Knokse T2 Eddy Sys.

‘Wielsbeke opteerde voor een blok van zeven man achter de bal. Pas op, die ploeg werd niet voor niks als een titelkandidaat afgeschilderd. Ze vielen vrij moeilijk te ontwrichten’, lichtte T2 Eddy Sys toe. ‘Tussenin bleef het 0-0 maar daarna accelereerden we. Joris Brewaeys opende de score net na de rust toen hij op hoekschop binnen kon tikken, tien minuten later scoorde Kristof Arys 0-2 en Thomas Troch diepte de kloof verder uit. In de eerste helft bleef het allemaal matig, met zelfs een uithaal van de plaatselijke Cnudde op de lat. Behalve die kans maakte Wielsbeke niks klaar.’

‘Nu komt het erop aan om rustig te blijven voor de ultieme krachtmeting met SV De Ruiter. Natuurlijk waren de spelers licht ontgoocheld dat De Ruiter met 4-3 won van Wevelgem. In de 70ste minuut stonden ze zowaar 1-3 in het krijt en leek de titel voor het grijpen te liggen. Het zou te mooi geweest zijn en we hadden het ook niet meegerekend’, vervolgt de Knokse T2.

‘Liever maken we het na Pasen zelf af op ons eigen terrein. Natuurlijk zal de vorm van de dag doorslaggevend zijn, maar het kan gewoon niet tegenvallen voor ons. We verwachten een pak volk maar vooral dat iedereen perfect zijn werk doet’, aldus Sys.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio