voetbal1STE PROVINCIALE - Olivier Vanwijnsberghe SC Wielsbeke

‘Nog kleine kans op eindronde’

‘Nog kleine kans op eindronde’

Foto: vdb

Wielsbeke / Waregem -

Na een goeie eerste helft begon SC Wielsbeke vrij slap aan de tweede periode. Leider FC Knokke maakte daar gretig gebruik van om de match snel te beslissen.

‘Het tempo lag tijdens de eerste helft vrij hoog en na enkele pogingen van Knokke in de openingsminuten namen wij de partij in handen’, blikt Olivier Vanwijnsberghe terug. ‘Wij kregen de beste kansen, maar Cnudde kende tegenslag met een schot op de lat. De verhoopte voorsprong bij de rust bleef uit en na de pauze was het even zoeken naar het goeie ritme. Knokke verhoogde de druk en het kwam snel voor. Na een zeer lichte overtreding verdubbelden zij van op de stip en nummer drie volgde al even vlug. Na een dik uur was de match dus beslist’

‘Wij moesten winnen om onze kansen op een eindronde gaaf te houden en nu wordt het zeer lastig om er nog bij te zijn in de nacompetitie. Gelukkig kwam Adinkerke ook niet verder dan een gelijkspel, waardoor het met twee punten achterstand mathematisch nog allemaal mogelijk blijft’, weet Vanwijnsberghe.

‘In zijn slotmatch speelt Adinkerke tegen Club Roeselare en wij tegen Rumbeke. Eerst spelen we op paaszondag echter nog de finale van de beker van West-Vlaanderen tegen De Ruiter. Wij zijn het onszelf, het bestuur en de volledige entourage verplicht om die beker mee te brengen naar Wielsbeke’, stelt Vanwijnsberghe.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio