Hamse ACV-voorzitter op nieuwe lijst Roel

Hamse ACV-voorzitter op nieuwe lijst Roel

‘Ik zal nu wel gedwongen worden om ontslag te nemen als ACV-voorzitter’, denkt Marc De Bock. Foto: jvdv

Hamme / Sint-Niklaas -

De Hamse ACV-voorzitter Marc De Bock is voor de verkiezingen van 25 mei kandidaat voor de nieuwe partij Roel.

Vanuit het Aalsterse Roelhuis werd de partij Recht Op Een Leven opgericht. Met Manuella Vervier uit Sint-Niklaas en Marc De Bock uit Hamme staan voorlopig al twee Waaslanders op de nieuwe lijst voor het Vlaams Parlement.

‘We hebben nog de tijd tot eind april om onze lijst te vervolledigen’, stelt De Bock, die nu al weet dat hij de derde plaats zal bekleden op de Oost-Vlaamse kiezerslijst.

‘Heel wat ontgoochelde en vooral ervaren mensen uit de politiek scharen zich achter ons project, waarin vooral aandacht gaat naar de zwakkeren in de samenleving. Almaar meer kandidaten melden zich aan. Sommigen noemen ons een sociale protestbeweging omdat we klaar en duidelijk de armoede, onrecht en onmacht van de burger naar voren brengen.

Met Roel willen we de politieke kracht zijn die dichtbij de mens staat.’

Marc De Bock laat naar eigen zeggen zijn CD&V- en ACW-verleden achter zich. ‘Ik was jarenlang militant, maar werd er nooit voor beloond. Ik heb ook nooit een boodschap gehad aan postjespakkerij. Als ACV-voorzitter zal ik nu wel gedwongen worden om ontslag te nemen. Geen nood, ik wil me blijven inzetten voor de gewone mensen die de steun van de politiek met een groot hart nodig hebben. We bereiden ons nu al voor om ook voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 met een eigen lijst aan te treden.’

www.roel2014.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio