Kinderen ontwerpen borden voor schoolomgeving

Kinderen ontwerpen borden voor schoolomgeving

De kinderen die de winnende aandachtstrekkers maakten, poseren samen met de jury en tonen fier hun werk. Foto: pvl

Temse -

De kinderen van alle scholen uit Temse mochten zelf een aandachtstrekker ontwerpen om de verkeersveiligheid in de omgeving van hun school te bevorderen.

‘Het is de bedoeling dat deze borden de aandacht trekken van de automobilist, zodat die zijn of haar rijstijl aanpast’, zegt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).

In totaal werden 160 tekeningen ingediend. Daarvan werden er elf geselecteerd door de jury, één voor elke schoolomgeving van groot-Temse.

‘De borden worden dit schooljaar nog geplaatst aan de verschillende scholen’, zegt Truyman. ‘In de grote vakantie worden ze opgeborgen om ze daarna bij het begin van het schooljaar terug te plaatsen. De borden gaan over het hele grondgebied van Temse roteren, zodat er ieder schooljaar een ander bord aan elke school zal staan.

Alle 160 tekeningen die meededen, zullen door de politie gekopieerd worden en meegeven worden samen met een boete aan foutparkeerders en snelheidsduivels in de schoolomgeving.

De bekroonde werken kwamen van Selim Gorgec, Finke Totté, Laurine Moerman, Ballati Amal, Floortje Van Meervenne, Aagje Spildooren, Feebe Van Royen, Juna Schelfaut, Jason Ryckaert, Iris Rooms en Emmanuelle Van Den Elst.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio