GAS-boete voor vliegers omdat ze duiven hinderen

GAS-boete voor vliegers omdat ze duiven hinderen

Het was helemaal niet André’s bedoeling dat de kinderen beboet zouden worden. ‘Maar grote vliegers hinderen mijn duiven.’ Foto: mvn

BEERNEM -

Jongeren in het West-Vlaamse Beernem riskeren een GAS-boete als ze nog vliegeren op hun speelplein. De Chiroleden kregen daarover een brief, nadat een duivenmelker had geklaagd over hinder voor zijn dieren.

Paasvakantie, mooi weer en een stevig windje. Voor Milan (14) en Kenji (9) uit Beernem hét moment om hun vlieger boven te halen. De jongens trokken naar de speelterreinen van de Chiro, maar dat was niet naar de zin van een duivenmelker. ‘Die vlieger was erg groot en sloeg naar alle kanten. Dat schrikt mijn duiven af’, zegt André Parret, politieman op rust.

De man stapte naar de politie met de vraag of de twee jongens daar wel mochten vliegeren. Waarop de Chiro meteen een mail kreeg, die waarschuwde dat vliegeren een GAS-boete zou opleveren. ‘In het politiereglement staat immers dat je duivensporters niet mag hinderen’, staat er. ‘Dus als de duivenkweker nog eens klaagt, kunnen vliegerende kinderen beboet worden.’

De kans dat er effectief GAS-boetes zullen worden uitgeschreven, is echter klein. Ook duivenmelker André wil helemaal niet dat de kinderen of hun ouders beboet worden. Lees er alles over in Het Nieuwsblad van dinsdag 15 april.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees