Pesterijen nadat agent spelletjes van collega’s meldt

Wedstrijd ‘auto’s bekeuren’ ontaardt in pestproces

Wedstrijd ‘auto’s bekeuren’ ontaardt in pestproces

Chris B. heeft spijt van wat hij aangericht heeft. Foto: if

MECHELEN - Chris B., een inmiddels ontslagen Mechelse politieman, staat terecht omdat hij een van zijn collega’s een tijdlang gepest heeft. Die man had bij de korpsleiding verklikt dat interventieploegen tijdens een shift een wedstrijdje speelden om zo veel mogelijk rode en gele auto’s te controleren. Chris B. begon uit wraak de klikkende agent te pesten en plaatste zelfs een foto van zijn collega op een datingsite.

De feiten dateren van 2012 en werden gisteren door de correctionele rechtbank in Mechelen behandeld. Aanleiding van de hele zaak was een wedstrijdje tussen enkele interventieploegen van de Mechelse politie.

‘De agenten spraken af om tijdens hun dienst zo veel mogelijk gele en rode auto’s te controleren. Tijdens een van de eerste controles was over de politieradio te horen dat er een rode personenwagen werd gecontroleerd. Waarop een van de politiemannen als reactie 1-0 over de radio riep’, zei openbaar aanklager Nele Poelmans.

Een van de politiemannen kon niet lachen met de houding van zijn collega’s en met het wedstrijdje. Hij deed meldde de feiten bij de korpsleiding, waarop enkele tuchtonderzoeken volgden.

Pizza’s geleverd

Vrij snel ging rond wie de klokkenluider was en dat werd de betrokkene niet in dank afgenomen. Een van zijn collega’s, Chris B., wou wraak nemen op de man. ‘Hij plaatste advertenties op zoekertjessites in naam van het slachtoffer. Hij bood zo een auto en kippen te koop aan. Hij zette in naam van het slachtoffer ook een advertentie op een datingsite en hij bestelde pizza’s die bij de klikkende collega werden afgeleverd.’

Het slachtoffer diende klacht in voor belaging. Vrij snel kwamen de speurders bij politieman Chris B. terecht. Lees er alles over in Het Nieuwsblad van dinsdag 15 april.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees