Geschorste commissaris mag weer aan de slag

Borgloon / Wellen / Alken / Heers / Kortessem -

Commissaris Benny K. mag vanaf mei weer aan het werk bij politiezone Borgloon. Vijf andere agenten zien hun schorsing met vier maanden verlengd.

Het politiecollege hoorde vorige week in totaal zes veroordeelde politiemensen om dan te beslissen of hun schorsing al dan niet met een termijn van vier maanden wordt verlengd.

‘Zij zijn ondertussen allemaal op de hoogte gesteld van onze beslissing. Voor vijf mensen is de schorsing verlengd, maar we moeten nu ook bekijken of we voor sommigen ook al de tuchtprocedure kunnen opstarten’, zegt Els Robeyns (SP.A), voorzitter van het politiecollege. ‘Eén commissaris werd in verschillende zaken enkel veroordeeld in een dossier dat niets te maken had met het uitvoering van zijn ambt. Hij kan dus weer aan het werk. Het politiecollege heeft wel aan de korpschef gevraagd om de man een aangepaste taakomschrijving te geven, waarbij hij niet betrokken wordt in aanbestedingen en overheidsopdrachten. ’

Hoger beroep

Daarmee doelt Robeyns op de veroordeling die Benny K. opliep voor domiciliefraude. De commissaris schreef zijn bejaarde moeder bij hem in Kortessem in, terwijl ze feitelijk bij haar vriend in Borgloon verbleef.

Vijf agenten, waaronder korpschef Benny Reenaers en commissaris Wilfried Nelissen, mogen nog niet terug naar het korps. ‘We wachten het resultaat in hoger beroep af’, zegt Robeyns. ‘De minister van Binnenlandse Zaken beslist over de tuchtprocedure van een korpschef en ook het ministerie wacht dat beroep af.’

Voor Reenaers zou dat beroep al eind mei behandeld worden en voor de vier anderen zou dat in oktober pas zijn.

Ondertussen raakte ook bekend dat het parket nieuwe onderzoeken is gestart tegen onder meer Benny Reenaers en Benny K. In één dossier gaat het alvast om de kleur van een nieuw voertuig dat voor de zone werd aangekocht. Volgens het onderzoek zouden er onregelmatigheden zijn in de procedure die werd gevolgd om het voertuig te herspuiten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio