4DE KLASSE c - NICO VAN DE VIJVER Sint-Job

‘Vierde klasse was een mooie ervaring’

Brecht -

De uitwedstrijd tegen Lyra bracht voor Sint-Job duidelijkheid over volgende competitie. Dan speelt men terug in eerste provinciale waardoor het verblijf in vierde klasse tot een seizoen beperkt blijft. De 3-0-nederlaag tegen de Lierenaren mag men een streep maken over het verblijf in bevordering.

‘We hadden veel meer van deze wedstrijd verwacht’, geeft doelman Nico Van De Vijver na afloop toe.

‘Tijdens het openingskwartier kwamen we op achterstand na een kleine verdedigende fout. Kort daarop werd het 2-0 en hierdoor moesten we in de tweede helft risico's nemen. Die werden meteen afgestraft en bij 3-0 konden we het helemaal vergeten’, zegt Van De Vijver.

‘Na de zeven op vijftien uit de laatste vijf matchen en vooral de overwinning tegen buur Merksem Antwerpen Noord, bleef het geloof in het behoud levend. Na de match tegen Lyra moeten we die illusie opgeven.’

Nico Van De Vijver maakte met Sint-Job de opmars mee vanuit provinciale naar bevordering. Hij blijft volgend seizoen bij de club.

‘Ik gaf mijn woord en ik ga ervan uit dat ik bij Sint-Job blijf. Er zullen heel wat vaste waarden vertrekken en de kern zal er volgend seizoen helemaal anders uitzien. Dat wordt wennen.’

‘Voor mij persoonlijk was bevordering een mooie ervaring ondanks alles. Ik moest knokken om terug in de ploeg te geraken. Er was ook de vroege trainerswissel en de kleine kern waardoor we allicht onderuit gingen. De club zal op een gezonde basis verder werken’, aldus nog Van De Vijver.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio