basketbalEthias LeagueAntwerp Giants 84-Leuven Bears 73

Roel Moors en Antwerp Giants hebben ticket voor play-offs zo goed als zeker op zak: ‘Niveau moet nog omhoog’

Roel Moors en Antwerp Giants hebben ticket voor play-offs zo goed als zeker op zak: ‘Niveau moet nog omhoog’

Roel Moors. Foto: was

Antwerpen -

Antwerp Giants nam de maat van Leuven Bears en heeft op vijf speeldagen van het einde van de reguliere fase van de Ethias League een ticket voor de play-offs vrijwel zeker op zak. ‘Nu moet het spelniveau nog omhoog,’ beseft Roel Moors.

Een schoonheidsprijs verdiende de partij van Antwerp Giants tegen een fris spelend Leuven Bears allerminst.

‘Dat interesseerde me ook niet. Alleen de winst telde,’ zegt coach Paul Vervaeck.

In de eerste helft had een slecht verdedigend Antwerp Giants meer dan de handen vol met een sterk Leuven Bears. Pas in de tweede helft kon de havenploeg afstandnemen en legde het de belangrijke zege in een definitieve plooi.

De Amerikaanse forward Ryan Pearson was met een double-double (23 punten, 10 rebounds) nog maar eens de uitblinker.

Hij kreeg steun van Maxime De Zeeuw (10 punten, 10 rebounds), Roel Moors, die in de tweede helft Oliviers Troifontaines beperkte, en het duo Frank Turner en Barry Stewart.

Antwerp Giants telt nu drie overwinningen meer dan Leuven Bears en staat positief ten opzichte van de ploeg van de Antwerpse coach Jurgen Van Meerbeeck.

Play-Offs

De zesde plaats, het laatste ticket voor de play-offs, mogen de Giants in de resterende vijf competitiewedstrijden dus niet meer laten ontsnappen.

Na verplaatsingen naar Okapi Aalstar en Charleroi eindigt Antwerp Giants de reguliere fase dan ook met drie thuiswedstrijden (Pepinster, Bergen, Brussels).

Voorzichtig blijven lonken naar de vierde of vijfde plaats mag zelfs.

‘Dat is zo, op voorwaarde dat we na onze twee op twee ons spelniveau de komende maand verder opkrikken’, vindt Roel Moors.

‘Enerzijds kunnen we dan misschien opschuiven in het klassement, anderzijds zouden we dan met nodige vertrouwen de play-offs kunnen aanvatten,’ aldus nog de Belgische Speler van het Jaar.

Deze week is er overigens geen competitie voor Antwerp Giants. Zaterdag (20.30 uur) werkt het in Heizelpaleis 12 in Brussel wél de halve finale van de Beker van België tegen Charleroi af.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio