Moeder Michael Jackson moet AEG 580.000 euro

Moeder Michael Jackson moet AEG 580.000 euro

Katherine Jackson Foto: AP

De moeder van de overleden popster Michael Jackson moet concertorganisator AEG 800.000 dollar (bijna 580.000 euro) aan gerechtskosten terugbetalen na het proces dat ze had aangespannen tegen de groep. Volgens Katherine Jackson was de concertorganisator nalatig bij het aanstellen van Michaels lijfarts Conrad Murray.

De advocaten van de twee partijen zijn maandag tot een akkoord gekomen voor het hooggerechtshof van Los Angeles. De rechter spreekt zich een van de dagen uit over de zaak.

De moeder van Michael Jackson sleepte AEG Live voor de rechter. Volgens Katherine Jackson was de concertorganisator nalatig bij het aanstellen van Michaels lijfarts Conrad Murray. Murray diende de King of Pop in juni 2009 de fatale dosis propofol toe. De cardioloog werd vanwege zijn betrokkenheid bij Jacksons dood eind 2011 veroordeeld tot vier jaar cel. Jackson vroeg tussen 900 miljoen dollar en 1,6 miljard dollar schadevergoeding aan AEG.

AEG heeft altijd ontkend dat het Murray aangesteld heeft.

De jury acht de concertorganisator nu niet verantwoordelijk voor de dood van Jackson, ‘hoewel het de arts wel degelijk heeft aangesteld’, zo luidt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees