Tienermeisje weer op vrije voeten na ‘grap’ over aanslag

Tienermeisje weer op vrije voeten na ‘grap’ over aanslag

Foto: twitter

Het veertienjarige meisje uit Rotterdam dat een geruchtmakende tweet verstuurde over een aanslag op een toestel van American Airlines, is weer vrij.

Via een tweet liet de politie weten dat ze ‘een valse melding bij American Airlines deed’. De veertienjarige mocht na verhoor naar huis. Ze had zichzelf gemeld bij een politiebureau in haar woonplaats. Na haar bomtweet stuurden zeker tien anderen tweets met een soortgelijke ‘grap’.

De Rotterdamse twitterde: ‘Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van al-Qaeda en op 1 juni ga ik echt iets groots doen, dag.’

American Airlines kwam snel met een reactie en zei haar dreigement serieus te nemen. ‘Jouw IP-adres en andere gegevens zullen aan de beveiliging en de FBI worden doorgegeven.’ Haar reeks tweets met smeekbedes om haar ‘dreigement’ niet serieus te nemen, trok wereldwijd aandacht. In enkele uren tijd kreeg ze vanaf zondag er vele duizenden volgers bij.

Veel copycats

Anderen die reageerden, twitterden onder meer naar twee andere luchtvaartmaatschappijen: ‘De bom gaat af over 3 uur’, en ‘Ik heb een bom onder het volgende vliegtuig dat opstijgt’ en ‘Het lijkt jullie niet uit te maken dat ik op het punt sta jullie vliegtuig op te blazen dat op weg is naar Parijs’.

In Nederland worden dagelijks ongeveer 35.000 bedreigingen via Twitter geuit. Circa 200 daarvan zijn zo serieus dat de politie besluit er werk van te maken. Dat leidt vrijwel elke dag tot een arrestatie of berisping.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees