Fietsster in levensgevaar na aanrijding vrachtwagen

MORTSEL -

Een 77-jarige fietsster is dinsdagochtend aangereden door een vrachtwagen in Mortsel. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenbestuurder is zwaar aangeslagen.

Rond 10 uur probeerde de 77-jarige vrouw op de Amedeus Stockmanslei per fiets af te slaan naar de Dieseghemlei. Daarbij werd ze gegrepen door een vrachtwagen die op de Dieseghemlei het kruispunt overstak.

Volgens de politie heeft de vrouw de vrachtwagen vermoedelijk niet gezien. De bestuurder probeerde de vrouw nog te ontwijken, maar ze werd een drietal meter meegesleurd.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten de vrouw in levensgevaar naar het Universitair Ziekenhuis in Edegem. De familie van het slachtoffer wordt opgevangen door de dienst Slachtofferhulp. De vrachtwagenbestuurder was zwaar geëmotioneerd. De politie stuurde een verkeersongevallenteam ter plaatse om de feiten te onderzoeken.

Door het ongeval was er ter plekke hinder voor het verkeer. Er werd een omleiding ingesteld voor de bussen. Die duurde tot ongeveer 11.50 uur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees