Red Lions kloppen India in oefenpot met 2-1

De Belgische hockeymannen hebben dinsdag in een oefenwedstrijd in het Nederlandse Naarden India verslagen met 2-1. Bij rust stonden de Red Lions al 1-0 voor. Beide treffers kwamen op naam van Tom Boon. Voor de Belgen was het de derde achtereenvolgende zege in de voorbereiding op het WK, na eerdere winstpartijen tegen Frankrijk (5-1 en 7-2).

De Red Lions traden aan met een jonge ploeg, zonder de spelers van Waterloo Ducks, KHC Dragons en Racing Club Brussel. Zij komen dit weekend immers uit in de Euro Hockey League. Bondscoach Marc Lammers kon wel opnieuw rekenen op Boon en Simon Gougnard, die zondag nog voor hun club Bloemendaal om de Nederlandse titel speelden. De Belgische mannenploeg bereidt zich momenteel voor op het WK, dat van 31 mei tot 15 juni in het Nederlandse Den Haag gehouden wordt. Op 31 mei is India in Den Haag de eerste tegenstander van België.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.