Anderlecht en Zulte Waregem laten eerste plaats liggen

In de openingsmatch van de vierde speeldag van Play-off 1 zijn Anderlecht en Zulte Waregem niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel. In een zoutloze wedstrijd drong de landskampioen nog flink aan in het slot, maar goals vielen er niet. Door dit gelijkspel laten de twee teams de eerste plaats liggen. Club Brugge kan morgen voorbij Zulte Waregem en Anderlecht naar een voorlopig gedeelde leidersplaats met Standard springen als het zelf wint van Racing Genk.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Beide teams kwamen vol vertrouwen aan de aftrap in het Astridpark. Anderlecht pakte zes op zes, Essevee begon zelfs met een perfecte negen op negen aan Play-off 1. De twee meest spectaculaire ploegen van de play-offs tot nu toe trokken helaas die positieve lijn niet door tijdens de openingsmatch van de vierde speeldag. Trainers Hasi en Dury hadden hun huiswerk goed gemaakt. De wedstrijd draaide uit op een tactisch steekspel. 

In de eerste helft zag een goed gevuld Constant Vanden Stock-stadion amper doelkansen. Bossut en Proto hadden nauwelijks werk op te knappen. Bovendien lag het spel om de haverklap stil door de vele overtredingen. 

De tweede helft bracht gelukkig iets meer vuurwerk. Mbemba zette Bossut aan het werk, aan de overkant moest Proto vol aan de bak op een vrije trap van Hazard. Anderlecht ging in het slotkwartier nadrukkelijk op zoek naar de winning goal. Bossut bracht redding op een pegel van Bruno en schuiver van invaller Pollet. De keeper van Essevee pakte in de slotfase nog domweg een terugspeelbal. Nuytinck verkwanselde de vrije trap.

Hoogtepunten

9' Tielemans krult een vrije trap over het doel van Bossut. 

13' Olinga bereikt Conté in de grote rechthoek. Zijn harde voorzet komt tot bij Naessens, maar zijn kopbal is niet doelgericht.

23' Een knappe combinatie tussen Cyriac en Mitrovic leidt tot de eerste grote kans van de wedstrijd. De Serviër knalt de mogelijkheid in één tijd over het doel van Bossut.

29' Tielemans dropt een vrije trap in de grote rechthoek en vindt het hoofd van Cyriac. De kopbal van de Ivoriaan mist kracht om Bossut echt in de problemen te brengen.

41' Mbemba laat zich te makkelijk van de bal zetten door Verboom. Hazard probeert iets tussen een voorzet en een schot wat bijna leidt tot een misverstand tussen Proto en Deschacht. De bezoekers houden er een hoekschop aan over, maar dit levert niks meer op.

49' Cyriac ontdoet zich van Godeau. Iedereen ziet er een fout op een doorgebroken speler in, maar uit de herhaling blijkt dat Godeau zuiver de bal speelt. 

53' Cyriac pakt uit met een knappe voorzet, maar Mitrovic laat de unieke mogelijkheid liggen. Zijn kopbal mist kracht en precisie. De Serviër werkt zijn frustratie uit op Najar.

58' Mbemba wordt volledig vrijgelaten aan de tweede paal. Vanuit buitenspelpositie knalt hij op de vuisten van Bossut. 

61' Proto ranselt de vrije trap van Hazard uit zijn doelvlak. De bezoekers houden er een hoekschop aan over.

75' Hazard krijgt teveel ruimte en kan aanleggen, maar de Gouden Schoen kraakt zijn schot.

78' Bruno pegelt een afvallende boel meteen op doel. Bossut moet alles uit de kast halen om de bal uit zijn doelvlak te weren.

79' Mitrovic weigert zijn trainer de hand te schudden na de vervanging. Het publiek apprecieert zijn reactie maar matig.

85' Verboom speelt de bal terug op zijn doelman. Cyriac raakt de bal nog even waardoor Bossut denkt dat hij de bal mag oprapen. Gumienny fluit voor een onrechtstreeks vrije trap.

86' Anderlecht springt slordig om met deze unieke mogelijkheid. Nuytinck krult de bal voorbij de verste paal.

89' Pollet gaat zijn kans vanuit een scherpe hoek. Bossut pakt uit met een beenveeg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.