‘t Zand en de Burg zullen kindvriendelijker worden

‘t Zand en de Burg zullen kindvriendelijker worden

De Jeugdraad wil een verjongingskuur voor de pleinen in Brugge. Foto: mvn

Brugge -

’t Zand en de Burg zullen na hun heraanleg kind- en jeugdvriendelijker zijn. Dat meldt het stadsbestuur na een oproep van de Jeugdraad.

Speeltuigen, zitbanken op kindermaat, skatevriendelijk en bespeelbaar straatmeubilair en beschilderde tegels: de Brugse Jeugdraad heeft een hele lijst met voorstellen om de Brugse pleinen jeugd- en kindvriendelijker te maken overgemaakt aan het Brugs stadsbestuur. Behalve het implementeren van de zogenaamde speelprikkels, hoopt de Jeugdraad ook op een visuele verjongingskuur.

‘Door de balkonrotonde aan de kant Sint-Michiels van het station zullen veel grijze wanden ontstaan, zoals aan de Expresweg. Daar kan zeker graffitikunst komen’, zegt Yannick Ranson, voorzitter van de Jeugdraad.

Dat de voorstellen op dit moment komen, hoeft niet te verwonderen, want het stadsbestuur wil de komende jaren verschillende pleinen herinrichten. Zo staan al zeker de Burg, ‘t Zand en de omgeving aan de achterkant van het station op het programma. Het stadsbestuur reageert positief op het advies van de Jeugdraad en meent zelfs dat het de jongerenadviesraad in snelheid heeft gepakt.

Openheid pleinen

‘Het was altijd al onze bedoeling om de pleinen hun oorspronkelijke functies terug te geven. De Burg, die we wellicht eerst aanpakken, zal als model dienen’, zegt Philip Pierins (SP.A), schepen van Openbare Werken.

‘Verschillende werkgroepen bestuderen de mogelijkheden. We moeten er wel op letten dat de openheid van de pleinen bewaard blijft, zodat evenementen als KookEet kunnen blijven plaatsvinden’, zegt Franky Demon (CD&V), schepen van Jeugd en Ruimtelijke Ordening, dan weer. Volgens Ranson hoeft het ene het andere zeker niet uit te sluiten. ‘Een hinkelspel geschilderd op 't Zand, daar ondervindt geen enkele marktkramer hinder van.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio