Jeugdwerking scheurt zich af van FC Azalea

Jeugdwerking scheurt zich af van FC Azalea

Foto: fvv/archief

GENT - De ruzie bij de provinciale voetbalclub FC Azalea uit Sint-Amandsberg heeft een toppunt bereikt. De jeugdploegen scheuren zich af van de eerste ploeg.

Het rommelt al maanden bij FC Azalea, nadat de club had aangekondigd te willen fuseren met het naburige VS Destelbergen. Ouders staan er lijnrecht tegenover het clubbestuur. En de partijen met elkaar verzoenen zit er niet meer in.

Dat zei schepen van Sport Resul Tapmaz in de gemeenteraad na vragen van Guy Reynebeau en Bram Vandekerckhove. ‘Het water tussen de jeugd en het clubbestuur is zeer diep. De ouders, jeugdspelers en jeugdtrainers willen allemaal hun ontslag indienen bij de club. Samenwerken is geen haalbare optie meer.’

Subsidies

De ouders en jeugdspelers richtten een nieuwe vzw op om de jeugdwerking zelf op zich te nemen. ‘De enige resterende optie is dat beide partijen samen de sportinfrastructuur delen. Dat ziet iedereen nog wel zitten. Afspraken hoe dat moet verlopen en duidelijkheid over de subsidies en huurovereenkomst willen we de komende zes maanden vastleggen.’

Het rommelt overigens nog bij andere provinciale voetbalclubs in Gent. De gemeenteraad keurt normaal gezien eind deze maand een subsidie van 40.000 euro goed om voetbalclub KFC Olympia uit Wondelgem te redden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio