Anderlecht laat Canesin definitief naar KV Oostende vertrekken

Anderlecht laat Canesin definitief naar KV Oostende vertrekken

Foto: Twitter Marc Coucke

Fernando Canesin heeft een contract voor vier seizoenen bij KV Oostende getekend. De Braziliaanse spelmaker werd dit jaar al uitgeleend door Anderlecht voor één seizoen aan de kustploeg. In Oostende groeide hij uit tot een smaakmaker en scoorde drie keer. De transfersom werd niet bekendgemaakt.

'Aanvankelijk kampte de Braziliaan met blessurelast, maar na verloop van tijd ontpopte de creatieve middenvelder zich tot één van de sterkhouders van KV Oostende', luidde de mededeling van de kustploeg. 'De wens bij bestuur, trainersstaf en supporters was er dan ook om Canesin langer aan de kust te houden. Nu is dat dus gelukt. En hoe! De Braziliaan wordt niet opnieuw gehuurd, maar hij tekende woensdagavond een contract dat hem maar liefst vier seizoenen aan KVO bindt.'

KV Oostende nam de 22-jarige Canesin vorige zomer op huurbasis, zonder aankoopoptie, van Anderlecht over. De creatieve middenvelder paste immers niet meer in de plannen van toenmalig RSCA-trainer John van den Brom. Onder diens voorganger Ariël Jacobs was hij nochtans uitgegroeid tot vaste waarde in de ploeg die in 2012 de titel pakte.

Huidig Anderlecht-coach Besnik Hasi leek Canesin opnieuw naar het Vanden Stockstadion te halen, maar uiteindelijk koos de Braziliaan voor een verlengd verblijf in het Oostendse Albertpark. Canesin is al de derde offensieve versterking voor Oostende dit seizoen. Eerder legde het al Björn Ruytinx en Elimane Coulibaly vast. Laurent Depoitre vertrekt dan weer naar AA Gent.

 

Corrigeer