Architect-kunstenaar Luc Coomans deze week overleden

Architect-kunstenaar Luc Coomans deze week overleden

Luc Coomans Foto: plipli

Ieper -

Architect-kunstenaar Luc Coomans is begin deze week onverwacht overleden in zijn woning langs de Dikkebusseweg. Hij is 82 jaar oud geworden.

Luc Coomans begon zijn loopbaan als architect. Hij studeerde architectuur aan Sint-Lucas in Gent. In de jaren 80 gaf hij les aan het Vormingsinstituut in Brugge.

Nadat hij met pensioen ging, werd hij in 1995 voltijds kunstsmid. Zijn favoriete onderwerp was het paard. Zijn laatste grote werk was het imposante kunstwerk Agonie, dat een klein jaar geleden op de rotonde in Vlamertinge geplaatst werd, op het kruispunt van de Noorderring en de Bellestraat. Dit was een opdracht van de stad Ieper. Het is een kunstwerk met als onderwerp de lijdende paarden in de Eerste Wereldoorlog. Luc Coomans ontwierp hiervoor twee paarden van bijna vier meter hoog, met een gewicht van meer dan duizend kilogram, die op een sokkel werden geplaatst.

Luc Coomans was de echtgenoot van Monique Vanryckeghem, vader van Brigitte en Jean en opa van zes kleinkinderen. De plechtige rouwdienst zal plaatsvinden op zaterdag 19 april om 11 uur in de kathedraal van St.-Maarten en St.-Niklaas in Ieper, gevolgd door de crematie en bijzetting van de urne op de stedelijke begraafplaats.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio