Plan voor hervorming brandweer is rond

Plan voor hervorming  brandweer is rond

Jan Pacqué van het Mechelse korps en François Van den Eynde van zone Rivierenland zijn alvast gewonnen voor het plan. Foto: wel

Mechelen -

Op 1 januari 2015 worden de nieuwe hulpverleningszones van de brandweer definitief ingevoerd. Alle beroeps- en vrijwillige brandweerlieden krijgen dan ook een eenvormig statuut. De brandweer van de zone Rivierenland reageert positief op de hervorming.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) stelde de brandweerhervorming donderdag voor in de brandweerkazerne van Mechelen.

Vanaf 1 januari 2015 wordt België verdeeld in 32 hulpverleningszones. De brandweerzone Rivierenland, die nu al de kleinere zones van Bornem tot Heist-op-den-Berg overkoepelde, wordt dan de enige officiële zone. De brandweerkorpsen van bijvoorbeeld Mechelen en Lier worden posten van die zone.

‘De invoering van deze zones is hét essentiële element van de modernisering van de brandweerdiensten van ons land’, zegt Milquet.’

François Van den Eynde, coördinator van de zone Rivierenland en korpschef van de Boomse brandweer, feliciteert Milquet met de hervorming. ‘Er zullen meer middelen en betere opleidingen zijn en dat kan de service en bescherming aan de burger alleen maar ten goede komen’, zegt hij.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Mechelen - Lier van vrijdag 18 april.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio