Vandaag natte voeten, maar kaap van 20° lonkt al

Vandaag natte voeten, maar kaap van 20° lonkt al

Foto: rr

De eerste helft van april was dikwijls zonnig en meestal droog. De komende dagen wordt het zeer wisselvallig en soms nat. Voorlopig liggen we in de greep van een lagedrukgebied en dat stuurt ons regelmatig wat regen of buien. Een oostelijk briesje brengt zachtere lucht, dus stilaan klimmen de dagtemperaturen hoger.

Vandaag krijgen we af en toe natte voeten. Buien en droge periodes wisselen elkaar af. Na de middag wordt het droger, de kans op een bui wordt alsmaar kleiner en geleidelijk aan komt de zon er wat meer door. De temperaturen klimmen een tikkeltje hoger dan vrijdag, tot 14 graden, en daar hoort een matige oostenwind bij.

Vannacht trekt de hemel alweer grotendeels dicht vanaf het zuidwesten gevolgd door regen of buien. Het wordt een zachte nacht. De minima schommelen rond 9 graden.

Zondag brengen de paasklokken eerst regen of buien. Hoe later op de dag, hoe droger het wordt en hoe breder de opklaringen. De temperaturen zitten in de lift. Met maxima rond 18 graden wordt het nog redelijk aangenaam en de wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten.

Maandag wordt het nog zachter en lonkt de kaap van 20 graden. De vroege vogels staan op met droog weer, later op de dag wordt het bewolkter en krijgen we alweer buien over ons heen, lokaal met een donderslag er bij.

Ook dinsdag haalt het kwik met gemak 20 graden, maar opnieuw zullen we er een paar regenvlagen of buien moeten bij nemen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...