Meer dan driehonderd bestuurders geflitst

De resultaten van de flitsmarathon van donderdag zijn opvallend. De actie werd voordien uitgebreid aangekondigd, maar toch lieten heel wat bestuurders zich betrappen. Eén wagen reed zelfs 180 kilometer per uur waar 90 was toegelaten.

Met officieel slechts twee deelnemende politiezones was de flitsmarathon in onze streek niet echt uitgebreid. Toch betrapten de agenten van de lokale politiezones Kouter en Damme/Knokke-Heist 302 bestuurders die te snel reden. Dat hadden er meer kunnen zijn maar de politiezone Blankenberge/Zuienkerke moest forfait geven. ‘Er was iets mis met onze radar’, zegt woordvoerder Philip Denoyette.

De politiezone Brugge, die te kennen had gegeven niet te zullen deelnemen aan de flitsmarathon, deed dat stiekem toch. Zij betrapten donderdagavond 49 hardrijders.

Vooral bij de politiezone Kouter zijn de resultaten opvallend. Daar reed meer dan 11 procent van de gecontroleerde wagens te snel. In totaal werden 861 voertuigen gecontroleerd. Vooral op de twee belangrijkste verkeersassen, de N33 in Ichtegem en de N367 in Jabbeke.

Van de 861 bestuurders reden er 98 te snel. 48 daarvan werden onmiddellijk met hun inbreuk geconfronteerd en moesten een ademtest afleggen. Geen van hen had teveel gedronken.‘

Ook woordvoerster Annemie Wittesaele staat te kijken van het resultaat. ‘De hoogste snelheid werd in de politiezone Damme/Knokke-Heist gemeten. Eén laagvlieger werd betrapt aan een snelheid van 180 kilometer per uur waar slechts 90 was toegelaten. Die werd dan nog door een vaste camera geflitst. De flitswagen van de politie controleerde daar in totaal 3.799 voertuigen. Daarvan reden er 164 te snel. En ook de motorrijders konden 31 wagens onderscheppen die te snel reden.’

De politiezone Brugge hield gistermorgen ook snelheidscontroles. Toen werden er meer voertuigen gecontroleerd dan tijdens de flitsmarathon, maar kon de politie er toch minder flitsen. ‘Wij weten ook niet hoe dat komt’, klinkt het.

De politiezones benadrukken dat flitscontroles ook los van de flitsmarathon gebeuren. U kunt dus op elk moment in de regio op uw snelheid gecontroleerd worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio